"Életet az Éveknek" Nyugdíjas Klubok Csongrád Megyei Egyesülete
PDF Nyomtatás E-mail
Share

A klub vezetője: Urbán István

A klub székhelye: 6727   Szeged, Szántó Kovács J.  u. 28.

  Az Életet az Éveknek Nyugdíjas Klubok Csongrád Megyei Egyesülete 2003 novemberében alakult, azzal a céllal, hogy közhasznú szervezetként össze fogja és szervezze a megyében tevékenykedő nyugdíjasokat és képviselje azok érdekeit.
  Az Egyesület feladatai a következőek:
1.) az idős korosztályok életminőségét javítva, hozzájárulni az emberi jogok minél szélesebb körű megvalósításához;
2.) összefogni a megyében működő klubok munkáját;
3.) klubvezetők szakmai képzését biztosítani;
4.) a magyar nyelvi kultúra ápolását ösztönző megyei és regionális rendezvényeinek megszervezése;
5.) a rendezvények lebonyolításához szükséges erőforrások megszervezése (pályázatok írása,szponzorok támogatása, együttműködési megállapodások révén);
6.) a társadalmi közéleti elvárásoknak megfelelően kivánjuk ösztönözni a civil közösségeink szervezeti ,jogi kereteinek kialakítását;
7.) a közigazgatási körzetek átszervezésével kapcsolatos felvilágosító munkát fejtünk ki a kistérségi összefogással létrejövő rendezvények szervezésére ösztönözzük klubjainkat.
   Legfontosabb célunk, hogy megőrizzük az Életet az Éveknek nyugdíjas mozgalom idős korosztályok körében kialakult elismertségét, aktivitásra ösztönző erejét, társadalmi elismertségünket növeljük, továbbá a hagyományok ápolása a felnövekvő generáció részére. Jelenleg 52 megyei klub szervezetünk van. Munkánkat éves munkaterv alapján végezzük figyelemmel kisérve az Országos, Kistérségi és Szeged város rendezvényeit is. Nagy rendezvényeiken jelen vannak a Dél Alföldi Régió Nyugdíjas Amatőr Művészeti csoportjai.2010-ben 5 nagy rendezvény megszervezését tűztük ki célul, melyeket Bordányban, Gyopárosfűrdőn, Mórahalmon, Kiss Tanyán és az Ópusztaszeri Nemzeti Emlék Parkban rendezünk meg. Ezen kívül még számos Kistérségi, Baráti és Dalköri Találkozókat szervezünk. Rendezvényeink népszerűek a nyugdíjasok körében. Egy -egy nagy rendezvényen 800 - 900 fő nyugdíjas jelenik meg.  A rendezvények megszervezéséhez segítséget kapunk a Nyugdíjasok Országos Képviseletétől, a Szegedi Idősügyi Keret-től , NCA-tól és a szponzorainktól. Egyesületünk sok civil szervezettel működik együtt, vannak határontúli kapcsolataink, de mindenkor nyitottak vagyunk új kapcsolat felvételre is.
 

Virágh Istvánné
Csongrád Megyei elnök
E-mail: Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.

Az Életet az Éveknek Nyugdíjas Klubok Csongrád Megyei Egyesülete 2011 évben  a következő kulturális és sport  rendezvényeket  szervezi:
1. /  XIII. sz  DKMT Eurorégiós Amatőr Nyugdíjas Művészeti Fesztivál  2011  május  21  9 óra, Bordányi Faluház
2. / VI. sz . Kiss Tanyai JUNIÁLIS ( kultur és sport  rendezvény ) 2011 június 25.-e   9  óra  KISS TANYA
3. /XIII. sz Gyopárosi Humor Fesztivál  2011 július 8. -a   7 óra  GYOPÁROSFÜRDŐ
4. /II. sz. Mórahalmi Nyugdíjas Kulturális Seregszemle   2011 augusztus 26- a  9  óra MÓRAHALMI ERZSÉBET GYÓGYFÜRDŐ
5. / Idősek Világnapja  2011  szeptember  29-e  9  óra  KISTELEKI SPORTCSARNOK

Rendezvényeink  megtalálhatók az Életet az Éveknek Nyugdíjasklubok és Idősek  Országos Szövetség Kulturális Rendezvény Naptárában is. Bárkit szivesen  látunk rendezvényeinket akár szereplőnek, akár nézőnek előzetes egyeztetés alapján.
Jelentkezni lehet a rendezvényekre telefonon vagy e-mailben a következő cimen: e-mail:
Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse. ,  +36 30 7017198 , 62/457 -046

Kapcsolódó cikkek:

Keressen bennünket a Facebookon is!

Képekből ízelítő

Klubjaink