Klubjaink életéből
Hagyományőrző Alsóvárosi Menyecskekórus.
2014 szeptember 25 PDF Nyomtatás E-mail
Share

    A Szegedi Nyugdíjasok Egyesületének Hagyományőrző Alsóvárosi Menyecske Kórusa 2011. augusztus 1-jén alakult énekelni szerető nyugdíjasokból. A taglétszám jelenleg 20 fő. Főleg Bartók Béla és Kodály Zoltán gyűjtéséből adunk elő népdalokat, de más forrásokból is merítünk. Fellépő ruháink a Móra Ferenc Múzeum gyűjtése alapján, a Szeged alsóvárosi asszonyok ünnepi viseletének hagyományait követve készültek. A kórus oktatója Makra András ének-zene szakos tanár, kísérője a Sámli zenekar. A kórus egyik tagja – Paja Imréné – versmondásban is jeleskedik, ő egy harkányi versenyen kiemelt arany díjat, majd Szolnokon az Év versmondója díjat nyerte el.

 
Postatörténeti témában vetélkedtek a nyugdíjasok
2013 április 19 PDF Nyomtatás E-mail
Share

Április 16-án igencsak megtelt a Szegedről Szentesre induló autóbusz. Több mint 30 szegedi nyugdíjas ezzel közlekedett Szentesre. Már útközben hallani lehetett, amint a különböző csapatok tagjai egymás között Bell, Baross Gábor, Gervay Mihály nevét emlegetik. Mindenki tudta, hogy egy postatörténeti kiállítás megtekintése, majd azt követően egy postatörténeti verseny vár rájuk.

 
Diabétesz klubfoglalkozás (2013. április 4.)
2013 április 10 PDF Nyomtatás E-mail
Share

2013. 04. 04-én a Senior Centerben tartotta soros foglalkozását a Cukor klub.

 
A Munkácsy kiállítás megtekintése
PDF Nyomtatás E-mail
Share

Augusztus 16-án a Senior Center szervezésében és finanszírozásában a szegedi nyugdíjas egyesületekből 55-60 szépkorú élt a lehetőséggel, hogy megtekintse a Móra Ferenc Múzeum Munkácsy kiállítását.

 
Kőbányai nyugdíjasok Szegeden
PDF Nyomtatás E-mail
Share

A Senior Center és és a Virágzó Nefelejcs Klub meghívására 2012 július 13-14-én Szegeden vendégeskedtek a Kőbányai Nyugdíjas klub tagjai. Dénesné Csicsely Erzsébet és Sikula Szabolcs, a Virágzó Nefelejcs Klub vezetői rövid beszámolója olvasható alább.

 
<< Első < Előző 1 2 3 Következő > Utolsó >>
1. oldal / 3

Keressen bennünket a Facebookon is!

Képekből ízelítő

Klubjaink