"Életet az éveknek" Klubvezetői Fórum
PDF Nyomtatás E-mail
Share

 2010. április 14-én került megrendezésre az "Életet az Éveknek" Nyugdíjas Klubok Csongrád Megyei Egyesületének klubvezetői fóruma.

Ebben az évben már harmadik alkalommal tartott Klubvezetői Fórumot az "Életet az Éveknek " Nyugdíjas Klubok Csongrád Megyei Egyesülete, a Petőfi-telepi Művelődési Ház nagy termében. Ez az a Fórum, ahol a megyei klubvezetők hoznak illetve kaptak fontos információkat az egyesület életéből. A mai értekezleten tájékoztattuk a megyei vezetőket a 2010 évi nagy rendezvényeinkről és a kistérségi rendezvényekről.

Rendezvényeink szerepelnek az Országos Szövetségünk rendezvény naptárában is.
2010 évi nagy rendezvényeink a következők

  • 1., XII. sz. Duna Körös-Maros-Tisza Eurorégiós Amatőr Nyugdíjas Művészeti Fesztivál, melyet Bordányban rendezünk 2010. május 29-én  9 órai kezdettel
  • 2., Gyopárosi Humor Fesztivál, melyet Gyopárosfürdőn rendezünk 2010. július 2-án 9 órai  kezdettel
  • 3., Kiss Tanyai Kulturális és Nyugdíjas Sportnap a Kiss Tanyán 2010. július 24-én 9 órai kezdettel (lovaglás, kötél húzás, teke stb.)
  • 4., Életet az Éveknek Nyugdíjas Kulturális Seregszemle, melyet a Mórahalmi Erzsébet fürdőben rendezünk meg 2010. augusztus 27-én  9 órai kezdettel
  • 5., Idősek Világnapi ünnepség a Makói Hagymaházban 2010. szeptember 18-án 9 órai kezdettel.

Ezekre a nagy rendezvényeinkre bárkit szívesen látunk csak előre jelezze szándékát a részvételről a +36-30-7017198-as telefon számon.
Kistérségi rendezvényünk is szép számmal van, ezért ezeket most nem sorolnám fel.

Klubvezetői fórumunkat látogatásával megtisztelte Országos Szövetségünk elnöke is Dr. Hegyesiné Orsós Éva, aki a megyei klubvezetők részére előadást tartott az Idősek Nemzeti Stratégiájáról. Előadása nagyon színvonalas és érdekes volt. Az elnök asszony előadását az FHB munkatársainak Ács Sánta Gábornak és kollégájának előadása követte, mely a nyugdíjasok részére kidolgozott  kedvező konstrukciókat tartalmazta.

Az elhangzott előadások után Virágh Istvánné tájékoztatta a jelenlevőket a Nyugdíjas KI-MIT-TUD-ról. Szervezetünkből sok nyugdíjas vett részt ezen a rendezvényen, sok szép produkciót láthattunk előadásukból. Szép eredményeket értek el, ezek a következők:

Első helyezést ért el:  Nosztalgia Tánc Együttes- tánc kategóriában
                                Biacsi Marietta  - szóló ének     kategóriában
                                Sándorfalvi Őszikék Népdalkör  - Népdal kategóriában

Második helyezést ért el : Tápai Hagyomány Őrzők  -  Népdal kategóriában

Gratulálunk a győzteseknek és azoknak is akik nem kerültek be a helyezettek közé. A győzteseknek abban a kitüntetésben volt részük,hogy  műsorukat bemutathatták az Idősügyi Akadémia záró előadásán.

Az Országos Szövetség felkérése alapján klubjaink részt vettek a 2009 évi UNICEF Rongybaba készítő programban.
Ezek a klubok az Ásotthalmi Borostyán NYK, Mórahalmi Napfény NYK és a Petőfi-telepi Szépkorúak NYE. Munkájukat oklevéllel jutalmazta az UNICEF, melyet a Klubvezetői Fórumon adtunk át részükre.

A Klubvezetői Fórumon Dr. Hegyesiné Orsós Éva gratulált Balázs István úrnak a magas állami kitüntetéséhez, melyet kiváló közösségi munkájáért  kapott.
Balázs István 10 évig vezette a Szőregi Nyugdíjas Klubot, majd a tagokból megalakította a Szőregi Sárga Rózsa Népdalkört, melyet most is irányít. Nem csak a saját dalkörében, hanem az Életet az Éveknek Nyugdíjas Klubok Csongrád Megyei Egyesületben is tevékenyen kiveszi a részét a munkából. Kiváló közösségi munkájáért a Magyar Köztársaság Ezüst Érdemkeresztje kitüntetést és a velejáró oklevelet kapta, melyet Sólyom László államfő látott el kézjegyével.
A kitüntetést a kormány megbízásából Dr. Ujhelyi István adta át a kitüntettnek 2010. március 25-én, Szegeden.
A klubvezetők gratuláltak Balázs Istvánnak és a többi ünnepeltnek is.

Virágh Istvánné gratulált a kitüntetetteknek és sok erőt, egészséget és kitartást kívánt a további munkájukhoz.

Végezetül Virágh Istvánné felhívta a klubvezetők figyelmét a NCA  2009. évi elszámolással kapcsolatos  változtatásokra, melyet az elszámolások megkezdése előtt érdemes alaposan áttekinteni. Ezeket az információkat az NCA  honlapjáról le lehet tölteni és áttanulmányozni.

Végül a tartalmas tájékoztatások után a Klubvezetői Fórum befejeződött.

Szeged, 2010. április  17.


                                                                                                  Virágh Istvánné
                                                                                           Csongrád Megyei elnök

Keressen bennünket a Facebookon is!

Képekből ízelítő

Klubjaink