"Jártam sárban, Abasárban"
PDF Nyomtatás E-mail
Share

      A Szépkorúak Nyugdíjas Egyesület Népdalköre és a Szőregi Sárga Rózsa Népdalkör  május 15-én vett részt az Abasáron megrendezésre kerülő Nemzetközi Katonadal és Bordal Fesztiválon. A következő rövid útibeszámolót Virágh Istvánné készítette. 

      Történt egy szép májusi hétvégén 2010. május 15.-én, hogy a Szépkorúak Nyugdíjas Egyesület Népdalköre és a Szőregi Sárga Rózsa Népdalkör szerepelni ment az Abasáron rendezendő Nemzetközi Katonadal és Bordal Fesztiválra. Már az indulásnál régi ismerősként üdvözöltük egymást, hiszen nem először voltak a dalos társak együtt Abasáron.
       Az út elég hosszúnak tűnt de a reggeli "tea" fogyasztása után már nem is vettük észre, hogy milyen hamar a tetthelyre érkeztünk. A szerepléseink jól sikerültek és elég hamar sorra kerültünk, melyet Kámán Árpád tanár úrnak köszönhettünk. A szereplések után találkoztunk az Abasári  Szivárvány Nyugdíjas Klub tagjaival és az ő segítségükkel egy felejthetetlen szép délutánt tölthettünk együtt a Rostás Pincében.
Nagyon kedves vendéglátásban volt részünk. Fülöpné Marika és társai finom gulyás levessel, süteményekkel  és frissen sütött palacsintával kedveskedtek nekünk. Pince tulajdonosok finom rövid itallal és a még finomabb abasári borokat kóstoltatták a vendégekkel.
       Hamar jó kedvre derültünk együtt az abasári nyugdíjasokkal. A jó hangulatról saját zenészeink Fodor József és Ványi Gábor gondoskodtak. Természetesen az időjárás nem volt kegyes hozzánk, mert szakadt az eső.  Minket ez nem zavart addig míg ki nem jöttünk a pincéből. Már akkor olyan szakadó eső volt, hogy minden felázott és csupa sár volt. Mi erre közösen elénekeltük, hogy "Jártam sárban Abasárban" s így mentünk közösen a ránk váró autóbuszhoz.
        Az eső miatt gyorsan elköszöntünk, megköszöntük a szíves vendéglátást és így búcsúztunk "jövőre újra itt találkozunk" veletek.

Szeged, 2010. május 28.

 

Keressen bennünket a Facebookon is!

Képekből ízelítő

Klubjaink