XII. Duna-Körös-Maros-Tisza Eurórégiós Amatőr Nyugdíjas Művészeti Fesztivál
PDF Nyomtatás E-mail
Share

         Az "Életet az Éveknek" Nyugdíjas Klubok Csongrád Megyei Egyesület immáron tizenkettedik alkalommal rendezte meg a Duna - Körös-Maros-Tisza Eurórégiós Amatőr Nyugdíjas Művészeti Fesztivált.

          E rangos fesztiválnak már harmadik évben adott helyt a Bordányi Faluház, melyet ezúton is köszönünk. A rendezvényt a település polgármestere Balogh Ferenc úr nyitotta meg, majd Szalkai János elnök helyettes köszöntötte a megjelent csoportokat és vendégeket. Rendezvényünket jelenlétével megtisztelte  Balogh Ferenc  polgármester úr, Illés István úr,  Szirbik Lászlóné Csongrád Megyei NY.O.K. vezetője, Öllyüs Imréné a Békés Megyei NYOK vezetője és az Életet az Éveknek Országos  szövetség Művészeti Bizottságának tagja. A rendezvényre több településről érkeztek az amatőr művészek Csongrád megyéből és Békés  megyéből, hogy megmutathassák művészi tudásukat. Az ünnepség megnyitása után kezdetét vette a kulturális műsor, mely nagyon sok rétű és színes volt. Amatőr nyugdíjas művészek megmutatták tudásukat vers (3 ), tánc (4), szalontánc(1), paródia (1), magyar nóta(5 ), népdal ( 4) és népdalkörök (14)   kategóriában. Összesen 32  színvonalas produkciót láthatott a közönség. A fellépők kimagasló teljesítményét oklevéllel és kerámia tárggyal jutalmazta a vezetőség, melyet Virágh Istvánné  megyei elnök adott át.
         A fesztivál jó hangulatban zajlott, melyet a sűrűn hulló záporeső sem tudott megzavarni. A rendezvény végén Virágh Istvánné megköszönte a fellépők és a felkészítőik áldozatos munkáját és ismertette a következő találkozások lehetőségeit, ahova ismételten nagy szeretettel vár mindenkit a  vezetőség. Az ünnepség befejezése után közösen elénekeltük a magyar és a székely himnuszt.

Szeged, 2010. május 31.

 

Virágh Istvánné
Csongrád Megyei Elnök

Keressen bennünket a Facebookon is!

Képekből ízelítő

Klubjaink