Szegedi Hóvirág Nyugdíjas Népdalkör Közhasznú Egyesület
PDF Nyomtatás E-mail
Share

Dalkörvezető: Hajagos Istvánné

Karvezető: Gyuris János

Gazdasági vezető: Varga-S. Andrásné

Székhely:6724.Szeged, Eszperantó u. 1.

E-mail: Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.

Telefon:06-30/455-2911

Levelezési cím: Szeged, Budapesti krt. 30/b. 5/13.

Jelenleg Szegeden az Eszperantó utca 1 szám, Senior Centerben tartjuk foglalkozásunkat, az Egyesület elnöke Hajagos Istvánné.
A Szeged Megyei Jogú Város Idősügyi Tanácsa és a NEA Emberi Erőforrás Minisztériuma támogatóink, a tagok által befizetett tagdíjakból és az SZJA 1% felajánlásokból tartjuk fenn magunkat.
A Hóvirág nevet 2005-ben vette fel az énekkar, és azóta megszakítás nélkül működik. A tagságot 17fő nyugdíjas alkotja. Feladatunknak tartjuk a hagyományőrzést, a magyar, elsősorban a Szeged környéki és Csongrád megyei népdalok megőrzését, terjesztését és megismertetését az emberekkel.
Baráti kapcsolatokat ápolunk több szegedi, Szeged környéki és az ország, sőt határon túli klubbal és népdalkörrel. Rendszeresen rendezünk dalos találkozót, és mi is szívesen részt veszünk hasonló rendezvényeken. Együtt működünk a város és a megye kulturális és oktatási intézményeivel, ahol különböző rendezvényeken lépünk fel műsorainkkal.
2018. évben elért eredményeink:
Békés Megyei Hagyományőrző Népdalkörök Járási versenyén „ARANY”, Hódmezővásárhelyen a Tiszántúli Népdalkörök találkozóján „KIEMELT ARANY”, Budapesten a NYOSZ által rendezett Hárshegyi Randevú alkalmával „ARANY”, Gyulán a Viharsarki Találkozón „ARANY” fokozatot kaptunk.
Egerben a KÓTA országos minősítőn, „EZÜST” fokozatot értünk el.
Népdalkörünk nyitott, szívesen felvesszük a kapcsolatot a hazai és határon túli csoportokkal is, a meghívásokat pedig örömmel fogadjuk és igyekszünk teljesíteni.

„HAGYOMÁNYOK NÉLKÜL ÜRES A JÖVŐ,
GYÖKEREK NÉLKÜL NEM NŐ VIRÁG”


Hajagos Istvánné

                                  Szegedi Hóvirág Nyugdíjas Népdalkör Közhasznú Egyesület

Sikereink:

2016. április 23. - A Magyar kórusok és zenekarok szövetsége - KÓTA Térségi szintű minősítő (Gyuris János oklevele)

2016. április 23. - A Magyar kórusok és zenekarok szövetsége - KÓTA Térségi szintű minősítő (Szegedi Hóvirág Nyugdíjas Népdalkör Egyesület, Hajagos Istvánné, Gyuris János oklevele)

2016. április 17-19. - Nyugdíjas amatőr művészeti csoportok és szólisták VI. Balatonfüredi "Életet az éveknek" országos fesztivál (Szegedi Hóvirág Nyugdíjas Népdalkör Egyesület díszoklevele)

2016. április 17-19. - Nyugdíjas amatőr művészeti csoportok és szólisták VI. Balatonfüredi "Életet az éveknek" országos fesztivál (Gyuris János díszoklevele)

2016. április 9. - XI. Zsombói Dalostalálkozó (Hóvirág Népdalkör emléklapja)

2016. április 9. - XI. Zsombói Dalostalálkozó (Gyuris János emléklapja)

 

 

 

Keressen bennünket a Facebookon is!

Képekből ízelítő

Klubjaink