Kálvin téri Református Gyülekezeti Nőszövetség
PDF Nyomtatás E-mail
Share

A klub vezetője: Mándi Kitti

A klub vezetőjének emailcímei: Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.

A klub vezetőjének helyettese: Dr Veress Lászlóné

Honlap címe elérhetősége: http://www.reformatus.szeged.hu/szeged-kalvin-teri-gyulekezet/kozossegeink/noszovetseg

A klub székhelye: (Bírósági bejegyzés szerint)    6721 Szeged, Kálvin tér 2.

A klub telephelye (foglalkozások helye):   6721 Szeged, Kálvin tér 2.


Bemutatkozás

A Szeged- Kálvin téri Református Egyházközség Nőszövetsége 25 esztendővel ezelőtt, 1992 pünkösdjén alakult újjá és kezdte el szervezett formában a női szolgálatot a gyülekezetben.
A szolgálatok 2018-ra a közösség és a gyülekezeti élet alakulásának megfelelően alkalmazkodtak, de nem változtak jelentősen.
A Nőszövetség feladatai korosztályban sokszínűek, a gyülekezet programjaihoz szervesen kapcsolódnak. Célunk, hogy szebbé tegyük a körülöttünk élők életét tevékenységünkkel, és azoknak a nyugdíjas asszonyoknak, akik szeretnék a felszabadult idejüket hasznosan eltölteni, alternatívát kínáljunk, a közösségbe bevonjuk, és támogassuk őket betegségben, gyászban, nehéz időszakokban. Így maga a közösség nem csak a tagjainak segít, hanem kifelé, a város lakói felé szolgál. Az asszonyok nem csak ismetősei egymásnak, hanem sokszor lelki testvérei, akikkel a szervezett kereteken kívül is találkoznak.

A kétheti rendszerességű találkozókon az elmúlt időszakban elvégzett beteglátogatásai mellett a tagok ismeretanyagát bővítő előadásokra kerül sor.
A találkozókon kívül a Nőszövetség besegít a Kereszttöltés utcai valamint a Gáspár Zoltán utcai idősek klubjában tartandó istentiszteletekre verssel, énekekkel, évente 3 alkalommal pedig (idősek hónapja, karácsony, anyák napja) ajándékcsomagot készít számukra.

A Magyar Református Szeretetszolgálat Nyilas Misi pakkot kapott szegedi akciójában évről- évre nagy szerepet játszik a Nőszövetség, önkéntes csomagoló munkájukkal megkönnyítik a megyében és Délvidéken élő nehézsorsú családok életét.

A gyülekezethez beérkező, majd onnan védőnőkön, önkénteseken keresztül kiosztásra kerülő ruhákat is a közösség válogatja ki, rendszerezi, és állítja össze egységcsomagokká.
Nyitva a körülöttünk élő rászorulókra, hetente egyszer a Nőszövetség tagjaiból összeállt csoport zsíros kenyérrel várja a hozzánk érkező fedél nélkül, vagy nagyon szűkös anyagi helyzetben élőket. Ilyenkor 8-9 kg kenyér fogy el. Hideg időben meleg tea is jut mindenkinek.

2016-ban indult a Nőszövetség gondozásában az Életút nyugdíjas klub, melynek klubfoglalkozásai nyitottak, bárki által látogathatóak. Az alkalmon beszélgetések, előadások, élménybeszámolók hangzanak el, időnként filmvetítés zajlik. Fontosnak tartjuk, hogy ezeken az alkalmakon minden résztvevő érezze, fontos a jelenléte, a hozzászólása.

Már megszokott a jelenlétünk a gyülekezeti Nyári napközis hittantáborokon, ahol az asszonyok amellett, hogy segítő kezet nyújtanak a konyhában, a gyermekekkel való foglalkozásban is aktívan részt vesznek. Megtanítják a gyermekeket hímezni, horgolni, beszegni, gombot felvarrni. A kézimunka mellett jóízű beszélgetések folynak, ahol a generációk közelebb kerülnek egymáshoz.

 

Keressen bennünket a Facebookon is!

Képekből ízelítő

Klubjaink