Kecskési Nyugdíjas Egyesület
PDF Nyomtatás E-mail
Share

 A klub vezetője: Ábrahám Mihályné

A klub vezetőjének emailcíme: Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.

A klub vezető-helyettese: Sándor Lászlóné

A klub vezető-helyettesének emailcíme:

A klub székhelye: 6729   Szeged, Újvidéki u. 4.


Ez a név bizonyítja, hogy a ”Vasúton – Innen„  is van ÉLET.
Ezt támasztja alá a nyugdíjasokból álló kis csapat tevékenysége Az Egyesület 2005-ben alakult meg azzal a céllal, hogy összefogja a telepen élő időseb embereket /nyugdíjasokat/, kiknek hasznos elfoglaltságot és koruknak megfelelő programokat szervezzen.
Megalakulásunk óta igyekeztünk tagjaink részére kulturális programokat szervezni melyben színház látogatások, kiállítások megtekintése, városunk  programjain való részvétel is szerepel. Ezeken a programokon való részvételhez Szeged Megyei Jogú Város Önkormányzata anyagi segítséggel is nagyban hozzájárul. Saját szervezésünkkel is igyekszünk változatossá tenni szabadidőnket. Kivesszük részünket úgy a Szeged városi mint a telepen megrendezésre kerülő programokból.
Szervezünk kirándulásokat, ezek alkalmával mondhatjuk, hogy ez idő alatt körbejártuk az ország nevezetes helyeit  /többek között Szeged-Debrecen-Eger-Budapest-Sopron-Zalakaros-Pécs/ stb. Programjaink során látogatjuk országunk és környékünk gyógyfürdőit is.
Kapcsolatot tartunk más hasonló egyesületekkel, melyek között szűkebb környezetünk így a Szentmihályi, a Gyálaréti Holdfény Egyesület, a Klebelsberg telepen működő nyugdíjas egyesületek a CIKÉR Egyesület is nagy szerepet töltenek be. Szoros kapcsolatot ápolunk a telepi Fekete István általános iskolával, a helyi óvodával kikkel többek között együtt ünnepeljük anyák napját, Idősek Világnapját, Karácsony eljövetelét meghívott vendégekkel  /szülőkkel/  együtt. Az általuk szervezett programok lebonyolításában mi  is igyekszünk segítséget nyújtani.
Nagy gondot fordítunk saját környezetünkre. Működési helyünk a Kecskési Művelődési Ház környékének szépítésében pld. faültetéssel, rózsa telepítéssel kívánjuk magunkat hasznossá tenni. Elültettük a Művelődési ház kertjébe a „Nyugdíjasok fenyőfáját” melyet karácsony előtt szokáshoz híven tagjaink az iskola tanulóival fel is díszítenek, reméljük ez az utánunk következő generációknak is emléket fog jelenteni. Azt hiszem ez a kis csapat messzemenően kiveszi részét a  közös munkából, közösségi munkájával pedig igyekszik maradandót alkotni.
Össze jöveteleinket két hetente szerdai napon tartjuk a Kecskési Művelődési Házban, hol a napi elfoglaltság mellett mindig megbeszéljük az aktuális eseményeket, a tagság igényei szerinti programunkat.
Ha valakinek tetszik tevékenységünk és erőt és kitartást érez abban, hogy tovább folytassuk e munkát, ötleteivel és javaslataival szívesen fogadjuk kis csapatunk tagjává.

Elérhetőségünk: Foglalkozási szerdai napokon Kecskési Művelődési Házban.

                                  
                                                                         Ábrahám Mihályné egy. vez.
           

Keressen bennünket a Facebookon is!

Képekből ízelítő

Klubjaink