Szegedi Nyugdíjasok Egyesülete
PDF Nyomtatás E-mail
Share

A klub vezetője: Mogyorósiné Agócsi Andrea

A klub vezetőjének emailcíme: Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.

A klub vezetőjének helyettese: Pappné Mészáros Ágnes

A klub székhelye: 6722   Szeged, Kálvária sgt. 14.

Email: Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.

https://www.facebook.com/szegedinyugdijasok.egyesulete

A Szegedi Nyugdíjasok  Egyesületének tagjaiból tevődik össze a Hagyományőrző Alsóvárosi Menyecske Kórus, melyről bővebben itt olvasható.


A klub működésének célja, feladata: Barátságok kialakítása, közösségépítés, idős emberek egymásra figyelése, szellemi-fizikai leépülés elleni harc.

A Szegedi Nyugdíjasok Egyesülete 1989-ben alakult. Szeged első nyugdíjas klubjai között volt. Az alapító tagok közül még ma is aktívan részt vesznek néhányan. Klubunk érdeklődési kör tekintetében vegyes összetételű, nem azonos szakmabeliek, de a több éves kapcsolat már összekovácsolta a tagjainkat. Minden évben 2-3 kirándulást szervezünk, ebből egy 3-4 napos, a többi általában egynapos. Tagjaink közül többen irodalom kedvelők, van köztünk író, költő, versmondó, részt veszünk az általuk, és másik klub által szervezett irodalmi műsorokon. Többen látogatói vagyunk az Idősek Akadémiájának. Rendszeresen gyógytornász jár a klubba, és minden második klubnapunkat tornával kezdjük. Foglalkozásainkon az agyféltekék összehangolása, az időskori demencia idejének kitolása, illetve az izmok megmozgatása végett rendszeresen játékos feladatokat, labdajátékokat, zenés mozgás-tánc gyakorlatokat tartunk végzett csoportfoglalkoztatóval. Ezek a foglalkozások nagyon vidáman sok nevetéssel zajlanak, melynek kifejezetten oldják a magányosság érzését, legalább egy pár órára, és tagjaink már igénylik is. Részt veszünk a városi Önkormányzat, a Senior Center és a Közéleti Kávéház rendezvényein. Tagjaink légyszáma 45 fő, de folyamatosan bővülünk, és mindenkit szeretettel várunk. Létrehoztunk egy saját facebook oldalt, ahol az eseményeink, programjaink megosztása után már többen érdeklődtek a klubunk iránt.     

 Klubunk mottója, amelyre minden programunk szervezésénél  figyelünk:

"IDŐSEN IS FIATALOSAN ˝


 

Keressen bennünket a Facebookon is!

Képekből ízelítő

Klubjaink