Holdfény Nyugdíjas Egyesület
PDF Nyomtatás E-mail
Share

 A klub vezetője: Berkó Károlyné

A klub vezetőjének emailcíme: Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.

A klub vezető-helyettese: Sztanojev Péterné

A klub vezető-helyettesének emailcíme: Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.

A klub székhelye: 6757   Szeged, Koszorú u. 39.


A Gyálaréti Nyugdíjasklub 1986-ban alakult 34 fővel, Őszirózsa néven. Akkoriban az alapító tagok a gyálaréti régi óvodát újították fel saját erőből és ízlésük szerint, így lett klubhelyiségük..
Bíróságon bejegyzett 2009-ben Holdfény Nyugdíjas Egyesületként működünk, jelenleg 50 fővel. Összejövetelünk, megbeszéléseink havi egy alkalommal történnek, viszont heti két alkalommal kártyapartit tartunk. Ezeken a napokon bárki felkeresheti klubunkat, akár egyesületi kérdésekkel is. Tagdíjunk jelenleg évi 2.000,- Ft/fő. Több településről csatlakoztak hozzánk klubtagok, így Klebelsberg telepről, Kecskés telepről, Alsóvárosról, Belvárosból, Újszegedről és Újszentivánról.
Mindig nagyon nagy súlyt fektettünk rá, hogy társklubjainkkal jó kapcsolatot tartsunk fenn, közös rendezvényeket szervezünk bál, illetve közös kirándulások keretében is.
Igyekszünk hagyományainkat megőrizni, évente közösen ünnepeljük a Nemzetközi Nőnapot, Május 1-ét, Anyák napját, Idősek Világnapját, Karácsonyt. Részt veszünk a városi rendezvényeken és megemlékezéseken, mint pl. Augusztus 20., Halfesztivál, Október 23.
A megnyert pályázati összegeket rendezvényeinkre és a három napos kirándulásokra használjuk fel. A kirándulások megszervezésénél nagy súlyt fektetünk arra, hogy Magyarország mindig más-más tájait járjuk végig és megismerjük kultúráját. Célunk az egészség megőrzése, az egészséges életmód, a szellemi frissesség és a mozgás megtartása. Ennek érdekében hetente kétszer kártya partikat rendezünk és társasjátékozunk. Egészségügyi szűréseken és gyógyászati bemutatókon veszünk részt.
Évente több alkalommal megyünk gyógyfürdőzni (Szeged, Gyopáros, Mórahalom, Cegléd, Cserkeszőlő, Gyula, Makó), valamint a három napos kirándulásainkkor (pl. Miskolctapolca, Kehidakustány, Sárvár, Zalakaroson, Kiskunmajsán, Demjénben, Harkányban, Gunarason stb.) felfrissülünk  és gyógyítjuk testünket, lelkünket.
Jó kapcsolatot ápolunk a helyi óvodával, közös rendezvényeket tartunk velük. Pl. Idősek Világnapja, Mikulás illetve Karácsonyi ünnepség.
Célkitűzéseink még az egymás segítése és a vidám, hatékony öregkor fenntartása.

 

                        Berkó Károlyné
                                     elnök


 

Keressen bennünket a Facebookon is!

Képekből ízelítő

Klubjaink